A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Добрянський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

День Соборності

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Соборна Україна нині незалежна, Як квітка синьо-жовта розцвіла. І не згубилася людська любов безмежна До України-неньки і її буття, Що упродовж віків нам мрію дарувала Й наснагу іти до вільного життя. Україно, соборна державо, Сонценосна колиско моя! З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, в  Добрянському ЗЗСО І-ІІІ ст. організовано та проведено ряд заходів: -тематична виставка стіннівок: «22 січня – День Соборності України»; -виховні години: «Україна – єдина Соборна держава», «Славетні імена України», «Співаєм славу тій події і тепер».

17:30 21.01.2022

Свято Андрія Первозванного

Зима приносить нам багато теплих родинних свят, традицій та обрядів. 13 грудня ми святкуємо День святого Андрія Первозванного. І хоч Андрій Первозванний — християнський святий, але в народній традиції звичаї і обряди в цей день мають дохристиянський характер: угадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне кусання калити та багато іншого. Тож учні 1-4 класів теж приєднались до цієї традиції та кусали калиту.

18:28 13.12.2021

Тиждень доброчесності

З 29 листопада по 3 грудня в Добрянському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів проходив тиждень доброчесності.   Чесність, порядність, відповідальність, гідність, служіння – як про це говорити з дітьми середньої школи? Головне правило – бути чесними й показувати свій приклад. Соціальний педагог та практичний психолог школи,провели уроки доброчесності з учнями 8-9 класів. В 8 класі був проведений урок на тему « Магічний урок доброчесності», з учнями 9 класу на тему «Добро.Чесність».

21:00 03.12.2021

Всесвітній день боротьби зі СНІД

5 грудня практичний психолог нашої школи провела з учнями 10-11 класів бесіду з елементами тренінгу «Попереджений — значить захищений!»,  де учні нагадали основний теоретичний матеріал з проблеми ВІЛ-СНІДу, проаналізували нові статистичні дані щодо його поширення у світі та в Україні, змоделювали різні  ситуації  реальної взаємодії з ВІЛ-позитивними людьми  на основі толерантного ставлення.  Психолог рекомендувала молодим люлям різноманітні стратегії сказати «НІ!» в загрозливих для життя і здоров’я ситуаціях. Завершенням заходу став висновок, що ВІЛ-СНІД —хвороба поведінкова, тому значною мірою залежить від наших вчинків та поінформованості з даного питання.

20:53 01.12.2021

Вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених. З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів поваги до історичного минулого та збереження державних традицій в Добрянському ЗЗСО І-ІІІст. були проведені наступні заходи. Була організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури,яку відвідали учні школи та вчителі. У класах були проведені години спілкування «Голодомор – біль душі і пам’ять серця». Учні початкових класів виготовили свічки пам‘яті, які потім були представлені усій школі. 

18:52 26.11.2021

Тиждень толерантності

З 15  по 19 листопада в нашій школі проходив тиждень толерантності. Цілий тиждень вся школа брала участь у наступних заходах:  фотоконкурсі «Наш дружній клас», учні 1-4 класів взяли активну участь у виставці малюнків              « Щастя просто жити», з учнями 6-11 класів був проведений відкритий мікрофон на тему « Толерантність -це…», який організували активісти нашої школи.  Також діти усієї школи написали,що для них щастя і почепили свої думки на «Паркані думок». Були проведені уроки толерантності з учнями старших класів, де вони разом із вчителями розкривали тему дружби і відносин у колективі.   

18:47 19.11.2021

День української писемності та мови

9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови. Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова.

10:52 09.11.2021

Трагедія Бабиного Яру

Братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. З вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції безпеки та айнзанцгрупи СД разом із військовою та цивільною владою Києва. Жертвами нацистів стали євреї, роми, радянські військовополонені, українські націоналісти, пацієнти київської психіатричної лікарні, в’язні Сирецького табору та загалом усі ті, кого гітлерівці вважали своїми ворогами.  Бабин Яр – це некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених.

20:14 12.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора