A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Добрянський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Флешмоб "Жити активно - це позитивно"

Не можна не відзначити все зростаючий останнім часом інтерес до здорового та активного способу життя. Рано чи пізно починаєш замислюватися, що спосіб життя, який зараз ведеш, не кращим чином позначається на здоров'ї. І добре, якщо це станеться рано. Турбота про своє здоров'я не має бути проблемою, турбота про своє здоров'я повинна бути образом життя.  7 квітня до Всесвітнього дня здоров'я учні Добрянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів продемонстрували свій активний та корисний відпочинок прийнявши участь у флешмобі "Жити активно - це позитивно".

20:14 12.04.2021

Міжнародний день щастя

19 березня, у Міжнародний день щастя, учні Добрянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів знайомилися з фразами, цитатами відомих людей про щастя, які зарядили позитивним настроєм на цілий день. Усі бажаючі створювали «Жар-птицю щастя»,  висловлюючи свої міркування – «А що ж таке щастя?».

18:51 19.03.2021

Тиждень сприяння здорового способу життя та безпеки життєдіяльності

Напевно кожен погодиться із твердженням ,що найцінніше, що має людина – здоров’я. Тому з метою популяризації серед учнів здорового способу життя, виховання культури безпечної життєдіяльності, профілактики травматизму, отримання вмінь і практичних навичок, а також з метою формування свідомого та відповідального ставлення до особистої та колективної безпеки в школі проходив Тиждень сприяння здорового способу життя та безпеки життєдіяльності. У закладі було проведено виховні заходи, організовано виставку дитячих малюнків «Абетка здоров'я», конкурс колажів «Здорова нація - майбутнє України». В перший день було ознайомлено учнів та вчителів з планом проведення Тижня, оголошено конкурс малюнків та колажів.  Учні школи мали можливість послухати бесіди та інформаційні хвилинки на тему: «Життя і здоров’я – найцінніша скарбничка людини та дитини». Діти із задоволенням брали участь у всіх заходах, так учні 8-10 класів продемонстрували свої знання про негативний вплив шкідливих звичок під час проведення анкетування «Що я знаю про шкідливі звички?» . Наші школярі здобули нові знання та навички безпеки життєдіяльності. А найголовніше – розуміння необхідності вести здоровий спосіб життя, відповідально ставитися до власного фізичного та психічного здоров’я.

18:48 19.03.2021

Масляна

Рум’яними млинцями та святковим настроєм учні Добрянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів  відзначили традиційне весняне свято – Масляну.  Здавна Масляну відзначали гуляннями, розвагами та обов’язковим частуванням – млинцями, дотримуються цієї традиції і учні нашої школи.  Тут завжди відзначають знакові свята, а Масляна є найулюбленішим святом і для дітей, і для дорослих.  Головною метою заходу є збереження давніх традицій, а також розширення кругозору учнів, розповідь про те, як відзначають це свято народи інших країн.

18:37 12.03.2021

207 річниця з дня народження Тараса Шевченка

9 березня до 207 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка учнями Добрянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів було ініційовано й проведено поетичні читання віршів.  Слова Шевченка  зараз актуальні, як ніколи, а якщо ними говорить молодь, значить, у нашій країні все буде добре!  Діти залюбки відгукнулися. Вони читали "Кобзаря", щиро та відверто занурювалися в його рядки, по-юнацькому і завзято. Віримо, думки Шевченка про оновлену країну, щасливу і заможну, пропущені через дитячі уста, стануть реальністю. Єднаймося, "брати мої"! Відео

18:31 09.03.2021

8 Березня – свято квітів, ніжності і краси

8 Березня – свято квітів і посмішок, ніжності і краси. А ще день, коли щирі вітання приймають жінки, від кого пішло все прекрасне на землі: добро і ласка, вірність і любов. Так, напередодні свята хлопчики Добрянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів вітали дівчаток школи та працівників школи. Для них лунали щирі слова вдячності. А квіточка, зроблена власноруч, та солодкий подарунок створювали по-справжньому святковий настрій.

18:39 05.03.2021

150-річчя з дня народження Лесі Українки

Леся Українка, наділена потужними і стійкими громадянськими почуттями, високим благородним обов’язком, вірно і повноцінно служила людям, віддаючи свої сили, знання, енергію, талант боротьбі за їхнє щастя, за наближення і торжество на землі справедливості, добра, гуманістичних ідеалів. Літературна спадщина Лесі Українки – органічна і невіддільна складова частина української літератури й культури.  Учні Добрянського ЗЗСО І-ІІІ ст. вшановують пам’ять визначної української поетеси, публічної діячки та “доньки Прометея” – Лесі Українки. Поетичні читання, присвячені 150-річчю з дня народження Лесі Українки.

18:16 28.02.2021

Пам'яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого ми вшановуємо пам’ять Небесної Сотні, справжніх героїв, котрі змінили хід історії нашої країни, віддали свої життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людей, європейське майбутнє України. Імена всіх 106 загиблих назавжди залишаться в серцях кожного українця. Нині нашим солдатам, нашим захисникам доводиться продовжувати боротьбу за єдність нашої держави, захищати її кордони. З метою увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, вшанування подвигу учасників Революції Гідності та виховання в учнів почуття патріотизму і гордості за свою державу у Добрянському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів було створено композицію "Дерево свободи", яка вшановує пам'ять героїв,  що виборювали свободу нашого народу. Класними керівниками були проведені години пам'яті.  Україна оплакує своїх героїв, а пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє. Пам'ять зобов’язує нас не забувати подвиг Героїв Небесної сотні.

19:42 21.02.2021

Міжнародний день спонтанного прояву доброти

17 лютого, в Міжнародний день спонтанного прояву доброти, учні Добрянського ЗЗСО І-ІІІ ст. разом із класними керівниками активно долучилися до акції «Серце любові, добра та поваги», подарували подарунки один одному та поділилися своїм теплом. Побажали гарного настрою й веселого дня своїм ровесникам. Хотілося б, щоб у цей день всі ми просто озирнулися навколо себе і усвідомили, що поряд з нами є так багато людей, які чекають нашої посмішки, підтримки та розуміння. Нам варто спробувати виявляти доброту до всіх і повсякчас.  Для цього не потрібні спеціальні дати. У цей день ми закликаємо вас: потрібно намагатися бути добрим до всіх. І не просто добрим, а добрим безмежно і безкорисливо. Найвища наука життя – мудрість, а найвища мудрість – бути добрим. Добра багато не буває! Тож, давайте творити ДОБРО!

19:38 21.02.2021

День святого Валентина

15 лютого 2021 року до Дня закоханих в нашій школі була організована фотозона та конкурс “Найкраща валентинка”. Учні 1-10 класів взяли активну участь у заході, презентували свої роботи, зроблені власноруч. “Валентинки” вражали своєю різноманітністю, яскравістю та креативністю. Роботи були настільки красивими і оригінальними, що було складно визначитися, хто ж отримає перемогу. Тож дякуємо усім учасникам за участь.  Вітаємо всіх із Днем святого Валентина – днем усіх закоханих! Бережіть своє кохання, бо воно – сонце людських почуттів!

20:27 15.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора