A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Добрянський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Візитівка школи 2023

Дата: 20.09.2023 11:52
Кількість переглядів: 17

Приміщення школи збудоване в 1975 році. Проєктна потужність –340 учнів. Мова освітнього процесу – українська. Територія обслуговування – села Добра та Красноставка.

        У школі функціонує 13 навчальних кабінетів,  майстерня технічної праці. До послуг учнів спортивна зала, 2 комп’ютерні класи, бібліотека, медичний кабінет. У школі створена локальна мережа, діє власний веб-сайт.

У школі працює харчоблок із обідньою залою на 80 місць загальною площею 60,7 м2. Наявні: плита електрична 4 комфоркова – 1 шт., духовка  електрична– 1 шт., холодильне обладнання – 2 од. Необхідно оновити посуд, меблі.

          З урахуванням збройної агресії російської федерації створено безпечні умови   перебування у закладі освіти учнів і працівників: в приміщенні закладу освіти облаштовано найпростіше захисне  укриття, розраховане на 50 осіб, загальна площа -63,6  м2. В укритті централізоване водопостачання відсутнє, є запас питної та технічної води (ємність із технічною водою 1м3, питна бутильована вода). Отоплюється локально (взимку температура не нижче +14° С, вологість не менше 70%). Забезпечено зонування приміщень: медична зона, зона санвузлів (біотуалет-1, виносні ємності для нечистот-1 (10 л.), умивальники - 1 з холодною водою,  рідким милом для рук). Наявне локальне освітлення, також є резервна система електропостачання (освітлення) - генератор. В укритті - 1 вхід, 1 аварійний вихід. Для дітей кожного класу визначено лавки та стільці для сидіння, що встановлені в укритті (з урахуванням ширини проходів  0,7 м).

 У наявності в закладі освіти є 15 електронних програмно-методичних засобів.

Обладнано 2 навчально-комп’ютерні класи. На 1 робоче місце, оснащене комп’ютером, припадає 1-4 класів та 2 учні  5-11 класів. Усі вчителі володіють методикою використання інформаційних технологій, ефективно застосовують технології дистанційного навчання.

У школі навчається 59  учнів.

Освітній процес забезпечують 17 педагогів , з них :

7- мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії»;

5- мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії»;

2- мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії»;

2- мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст».

В закладі освіти відсутнє поглиблене вивчення окремих  навчальних предметів.

      Педагогічний колектив працює над методичною проблемою: «Реалізація сучасних освітніх технологій на засадах компетентнісного підходу в контексті положень Нової української школи», педпрацівники  постійно працюють над підвищенням  рівня професійної компетентності через проходження різноманітних фахових курсів, участь у вебінарах, інтернет-конференціях, виставках та конкурсах педагогічної майстерності. У 2022-2023 навчальному році учителі закладу брали участь у конкурсі на кращий електронний  освітній ресурс та були відзначен грамотами відділу освіти , молоді та спорту Маньківської селищної ради та дипломами ЧОІПОПП:

Волкотруб Р.М., вчитель географії, біології, інформатики (І місце) за серію вебквестів до інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» (5 клас);

Деркач Г.Д., вчителька початкових класів, (ІІ місце) за серію інтерактивних вправ до інтегрованого курсу «Я досліджую світ» (2 клас);

Когут Н.П., вчителька зарубіжної літератури,(ІІІ місце) за вебквести до вивчення роману «Чорнильне серце» (7 клас);

Галиченко В.О. за посібник «День рідної мови у початковій школі.

Лауреатами педагогічної виставки «Нова українська школа Черкащини» стали Прач С.Ю.,  вчителька історії, основ правознавства, громадянської освіти, за методичний посібник «Князі Русі-України»,  Кондратюк С.С., вчителька хімії, біології, за методичний посібник «Цікаві інтерактивні вправи з біології». Отримала сертифікат учасника цієї виставки Когут Н.П., вчителька зарубіжної літератури, мистецтва, за методичний посібник «Тематичні фізкультхвилинки на уроках зарубіжної літератури  у  5 класі».

         Вчителі закладу освіти активно брали участь у фахових вебінарах на освітніх порталах «Всеосвіта», «На Урок». Також прослухали різноманітні онлайн-курси на платформах EdEra, Promethus, «На Урок», які підтверджені сертифікатами. Всі учителі пройшли тестування на онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта» та отримали сертифікати.

           У 2022-2023 н.р. здобувачі освіти не брали  активної  участі  у районному  та обласному етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад в зв’язку з безпековою ситуацією, викликаною правовим режимом воєнного стану.  Взяли участь лише у олімпіаді з історії  (10 клас,  вчитель Прач С.Ю.)  та у районному етапі ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка ( 6 клас, вчитель Петровська С.М.)       

       Учасники освітнього процесу, працівники школи впродовж 2022-2023 н.р. брали активну участь у волонтерських акціях та заходах.

На 1 вересня 2023 року створено умови для навчання в першому класі 5 учнів згідно з вимогами Нової української школи.

 У закладі освіти організовується  навчання  здобувачів освіти  за індивідуальною формою навчання (педагогічний патронаж) для 9 учнів: 4 клас-3 учні, 5 клас-2 учні, 6 клас-4 учні. Здобувачі освіти 11 класу завершують навчання в закладі освіти за екстернатною формою навчання в зв’язку з тим, що кількість дітей менше 5 осіб (3 особи)

 Інклюзивне навчання не  проводиться.

Територія школи становить  4,5 га, 256 дерев, спортивна площадка, гімнастичне містечко, квітники, фруктовий сад.

За останні роки зроблено капітальний ремонт харчоблоку (варочний цех), покращено освітній дизайн, придбано меблі для НУШ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора